Jana Langenbruch

blockflöjt

Ensembler

 

 Här kan du läsa om mina ensembler och soloprogram:

 

Soloprogram

Jag har två olika soloprogram.

Flöjttoner från medeltid till nutid
I detta program tar jag lyssnaren från medeltiden till nutiden. Det är ett växlingsrikt program med musik från medeltiden, renässansen, barocken, folkmusik från 1800-talet och nutida musik. Kompositörer är bland andra Jacob van Eyck, Johann Sebastian Bach och Marcus Zahnhausen.

 

Der Fluyten Lust-hof och Der Goden Fluit-hemel - Musik från den nederländska guldåldern. 

I detta program spelar jag musik för blockflöjt solo från den nederländska guldåldern, 1600-talet. Nederländerna var den ledande handelsnationen i Europa och producerade dessutom framträdande konstnärer och vetenskapsmän. Jag berättar om bakgrunden till musiken, det politiska läget och musiklivet. Programmet innehåller musik ur  Paulus Matthyszs  verk Der Goden Fluit-hemel och Jacob van Eycks verk Der Fluyten Lust-hof vilket är det mest omfattande soloverk inom den europeiska musikhistorien för ett blåsinstrument.

Här kan du lyssna på ett stycke från mitt soloprogram med musik från 1600-talet.

 

 

 

/duo-fabula-3.jpgDuo Fabula

Duo Fabula består av Jana Langenbruch (blockflöjter och folkliga pipor) och Nina Grigorjeva (harpa, folkliga pipor och sång). Duo Fabula spelar både folkmusik och tidig musik samt sätter upp föreställningar för barn. Duon bildades 2009 och har sedan dess släppt en CD, genomfört flera turneér i Sverige och Tyskland, lett folkmusikkurs i Nederländerna, satt upp teaterföreställningar samt spelat folkmusik på stämmor, festivaler och för olika danslag.

Här finns mer information och videon med Duo Fabula

www.ninamusiker.com

 

 

fotograf lindbergkarlsson.seBrustna Hjärtan Barock

Brustna Hjärtan Barock är en ensemble som med passion hänger sig åt barockmusikens intensiva och kommunikativa uttryck.
Jana Langenbruch - barockoboe och blockflöjt
Elin Nilsson - barockfiol
Andrea Ravandoni - barockviola
Stina Petersson - barockcello

www.brustnahjartan.se

 

 

 

Tidigare projekt:

 

 

Trio Euterpe

Trio Euterpe är en internationell blockflöjtsensemble bestående av tre unga musiker (Clara Guldberg Ravn, Axel Siberov, Jana Langenbruch) som träffades under sina studier för professor Dan Laurin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Trion har bland annat medverkat i en kammarmusikfestival, uppträtt i samband med Stockholm Early Music Festival och deltagit i masterclass med Lorenzo Cavasanti. Trio Euterpe erbjuder ett mycket brett konsertprogram med musik från medeltiden till i dag. I programmet används ett stort antal blockflöjter från olika tidsepoker i varierande storlekar.

Här finns videon med Trio Euterpe!

 

 

Iyo Yoshimi

Iyo Yoshimi är en enastående cembalist. Vi har ett givande och inspirerande samarbete som hittills har resulterat i konserter i Japan, Sverige och Italien. Iyo har studerat för Masaaki Suzuki i Tokyo och Enrico Baiano i Avellino. Vi spelar ett program med tidig italiensk musik och verk av Corelli samt ett program med verk av familjen Bach.

Mer information finns här:
Iyo Yoshimi & Jana Langenbruch